20 klasar Fläderblommor
2 citroner
2 kg socker
80 g vinsyra/citronsyra
1 vaniljstång
1 bit hel kanel
1 1/2 l kokande vatten
Skölj blomklasarna och klipp bort grova stjälkar.
Borsta citronerna i ljummet vatten och skiva dem tunt.
Blanda socker och vinsyra. Klyv vaniljstången och dela den mitt av.
Bryt kanelstången i mindre bitar.
Lägg hälften av blomklasarna i en bunke
eller kruka. Hälften av citronerna läggs på halva socker- och kryddblandningen strös över. Lägg ett lager till på samma sätt med resten av ingredienserna.
Koka upp vattnet och slå över. Lägg på lock och låt stå svalt i 8-10 dagar. Efter några timmar rör man om och rör sedan om en stund varje dag.
Sila saften och häll upp på kalla flaskor. 😋 mums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar